WIJNTRAININGEN & WIJNCURSUSSEN

ONZE TRANINGEN & CURSUSSEN IN HET KORT

  • praktijkgericht
  • prettige sfeer (informeel)
  • aandacht voor het leren proeven van wijn
  • uitsluitend kwaliteitswijnen
  • gebaseerd op de meest recente informatie en inzichten op het gebied van wijn

Hieronder vind je een overzicht van de wijntrainingen en wijncursussen. Uiteraard is het ook mogelijk om in overleg een eigen training of cursus samen te stellen. Neem hiervoor vrijblijvend contact met ons op.

Dylan de Vries DipWSET (docent)
WSET Level 4 Diploma

OVERZICHT CURSUSAANBOD

Leer de basis!

Wijn voor beginners

Ideaal om op een laagdrempelige manier kennis te maken met wijn. Je proeft minimaal 6 wijnen waarbij je kennis maakt met de belangrijkste druivenrassen!

Basiscursus Wijn (website)

Basiscursus Wijn

De cursus bestaat uit twee avonden waarbij je op een informele manier uitleg krijgt over de belangrijkste aspecten van wijn. Leerzaam en gezellig!

Wijncursus Gevorderden (geen datum)

Wijncursus Gevorderden

Word een échte wijnkenner met deze cursus van vier avonden! We gaan de diepte in en je proeft minimaal 20 kwaliteitswijnen!

Wijntraining Horecapersoneel

Wijntraining Horecapersoneel

Zet je in op deskundig personeel met kennis op het gebied van wijn en een optimale gastbeleving? Kies dan voor de Wijntraining Horecapersoneel!

Wijncursus Horeca (gevorderden)

Horeca Gevorderden

Met de Wijncursus Horeca Gevorderden zorg je ervoor dat het personeel over uitgebreide wijnkennis bezit. Wijnkennis van Albariño tot Zinfandel!

DOWNLOADS

Aromawiel
Het aromawiel is een erkend hulpmiddel bij het proeven van wijn. Tijdens onze cursussen leer je onder meer de aroma's en smaken te benoemen in wijn. Dat valt nog niet mee, maar is wel erg leuk en leerzaam! Wil je alvast zelf thuis aan de slag, download hieronder het aromawiel!

De 33 Grand Crus van de Bourgogne
De Bourgogne telt in totaal 33 Grand Crus, gelegen in Chablis, Côte de Nuits en Côte de Baune. Dit zijn de beste (individuele) wijngaarden van de Bourgogne met elk hun eigen wijnwetgeving. In het onderstaande overzicht vind je alle wijngaarden (incl. oppervlakten).

ONZE PARTNERS

Hieronder staan onze partners waar we regelmatig mee samenwerken.
logo Utregs Wijnhuis
Wijnwinkel met fantastisch assortiment kwaliteitswijnen gevestigd in hartje Utrecht!
logo Wijnproeverijbox.nl
De complete wijnbeleving in een box thuisbezorgd!